Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Pátek 30.5.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE
HOTEL FAIRMONT PRAGUE
Pařížská 30, Praha 1 – Josefov
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
1 chod – 300 Kč
2 chody – 380 Kč
3 chody – 450 Kč
Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:
Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu
Předkrmy:
Tatarák z lososa | Nakládaná okurka, creme fraiche, krekry
Minestrone polévka
Salát z čočky Beluga | Grilovaná zelenina, chimichurri
Hlavní jídla:
Pomalu pečená hovězí žebra | Hořčičná omáčka, nakládaná zelenina, chléb
Rybí koláč
Rizoto se zeleným chřestem | Sýr Taleggio, piniové oříšky
Dezerty:
Jahodová pěna, jogurt, bílá čokoláda
Tropická Pavlova

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Tradiční francouzská rybí polévka s krevetami a mušlemi – 149 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Těstoviny alla Arrabiata a langustýnky – 369 Kč
Trhané jehněčí kolínko s hrachovou kaší a křupavým špekem – 369 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ EMILIE ROMAGNI
Region Emilie-Romagna je domovem některých z nejikoničtějších pokladů italské gastronomie: Parmigiano Reggiano – král sýrů, Prosciutto di Parma – jemná, nasládlá sušená šunka, a tradiční balsamikový ocet z Modeny, který se léta vyzrává do husté, sirupové dokonalosti. Těstoviny zde hrají hlavní roli – ručně vyráběné, často plněné, jako tortellini, nebo tažené do dlouhých pramenů tagliatelle al ragu – originální boloňské omáčky. Nechybí ani slavná lasagne verdi, vrstvená špenátovým těstem, bešamelem a voňavým ragu.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
PARMESAN TART – Chřest, gribiche, solený vaječný žloutek , stařené balzamiko
POLÉVKA Z FAVA FAZOLÍ – Squaquerone Sýr, máta
DRUHÝ CHOD:
DOMÁCÍ ŠPAGETY – Pistáciové pesto, Mortadella Crumble, parmazán
FILET Z TRESKY OBECNÉ – Cuketa, marinovaná šalotká balsamikovým octem, omáčka z parmské šunky
TŘETÍ CHOD:
ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO – Jablečný kompot, žitný chléb
TORTA DI TAGLIATELLE – Mandlový frangipane, citronový konfit, zmrzlina fior di latte
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Krémová zeleninová polévka se sýrem Grana Padano – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Fagotto Napoletano, rajčatové sugo, ančovičky, olivy, cherry rajčata, oregano a bazalka – 185 Kč
Domácí rigatoni s krůtím masem, kapary, sušenými rajčaty a bazalkou – 185 Kč
Grilovaný losos s restovaným špenátem na česneku a s kukuřičnou polentou
– 235 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Cibulačka se sýrovým krutonem, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
SMAŽENÝ VEPŘOVÝ ŘÍZEK s jemnou bramborovou kaší, malý rajčatovo-okurkový salát, 150g – 179 Kč
LASAGNE „BOLOGNESE“, italské těstoviny s mletým ragú, kořenovou zeleninou a červeným vínem v omáčce z drcených rajčat, gratinované mozzarellou, 300g – 175 Kč
GRILOVANÝ SÝR HALLOUMI na salátu s quinoy s čerstvou zeleninou, listy salátu a creme mascarpone (bez lepku) , 300g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
MIX GRIL z vepřové panenky, kuřecích prsou a hovězí roštěné s hořčičnou omáčkou, grilovanou zeleninou a pečenými bramborami (bez lepku), 150g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Cibulačka s krutony a pecorinem – 88 Kč
Hlavní jídlo:
Zelený chřest s vejcem a uzeným lososem (předkrm) – 298 Kč
Hovězí hrudí na houbách, špenátové noky – 345 Kč
Lasagne s kuřecím masem a špenátem – 315 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Marinovaný pstruh s Waldorf salátem – Marinovaný pstruh duhový s nakládanými vlašskými ořechy v octu, salátem z jablek a celeru s jablečnou granitou a omáčkou z podmáslí – 280 Kč
Frankfurtská polévka – Frankfurtská polévka s telecími párky od našich řezníku s kmínovými bramborami, nakládanými paprikami a libečkovým olejem – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Rybí talíř s kaviárem – Pošírovaný candát v krémové omáčce z kořenové zeleniny, fenyklu a francouzské hořčice se slávkami, kaviárem a křupavým fougassem – 395 Kč
Grilované vepřové žebro – Grilované žebro na ohni s okurkami, se špekem a kořeněným dresinkem, křenovou bramborovou kaší s malým holandským řízkem a hořčičnou šťávou – 395 Kč
Dezerty:
Rebarborová buchta – Litá rebarborová buchta s křupavou mandlovou drobenkou, vanilkovou omáčkou a zmrzlinou z pečené smetany – 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Jahodovo kefírová zmrzlina s kompotem z jahod, přelivem z bílé čokolády, marshmallows a s křupavými kousky jogurtu – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA
Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.
Polévka:
RAJČATOVÁ POLÉVKA S POLENTOU – 59 Kč
Hlavní jídlo:
SMAŽENÝ DRŮBEŽÍ KARBANÁTEK, mačkané brambory, rajčatový salát – 189 Kč
TRHANÁ HLÍVA V PITA CHLEBU, okurkové tzatziki, mesclun – 189 Kč
HOVĚZÍ TOKÁŇ na bílém víně s paprikami, dušená rýže – 179 Kč
Tip šéfkuchaře:
PORCHETTA – pečená roláda z vepřového boku s bylinkami, špenát s parmazánem a smetanou, bramborová kaše – 229 Kč
Nápoje k polední nabídce:
Limonáda, 0,3l – 20 Kč
Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč
LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ
HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE
Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
2 chody – 590 Kč
3 chody – 690 Kč
Předkrmy:
Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy
Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith
Hlavní jídla:
Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár
Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr
Dezerty:
Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina
Výběr šéfa cukráře
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.